úterý 6. října 2009

Projekt STUDENTI ČTOU A PÍŠÍ NOVINY

Gymnázium Jaroslava Vrchlického v Klatovech se opět po roce zapojuje do mediálního projektu STUDENTI ČTOU A PÍŠÍ NOVINY. Je to projekt sledovaný, kritizovaný i chválený, v každém případě studentům nabízí nejen možnost "být v novinách" (i články neotištěné budou uveřejněné na portálu Mafry, v archivu), ale vyjádřit se k věcem velmi konkrétním, které ovlivňují naši současnost. Letos projekt absolvují sexta A a 2.A. Práce na projektu je velmi náročná pro obě strany, studenti i učitel se v rychlém sledu všech tří témat výrazně zapotí, ale doufám, že opět přinese užitek, a pokud bude z naší strany zájem, zakončíme i letos projekt debatou se zástupci MF DNES. Pravidla projektu jsou na webu rovněž uvedena.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ano myslím, že projekt, kde byl vloni otištěn článek podporující rasismus je fajn:D Jiří M.

Čerbová Kristýna řekl(a)...

Jirko, připomeňte mi ho. Nebo jste ho psal přímo Vy? Jestli to byl někdo cizí, tak si možná pamatujete, že právě kvůli různým "podezřelostem" jsem (prý jako jediná) svolala dva zástupce Mafry k nám do školy na besedu, kde jste jim pokládali různé, většinou ostré a peprné otázky :-) Klidně si to s nimi na jejich stránkách vyřiďte i teď, bude k tomu zase příležitost. Jinak jsem samozřejmě dost ráda, že si všímáte!

Anonymní řekl(a)...

Vím, že tam byl článek myslím "Temné mraky nad Evropou" nebo tak nějak. Na té diskuzi jsme se ptali, jak je možné, že to otiskli, ale nechtělo se jim odpovídat a nenápadně přešli na jiné téma:D

Pravidelní čtenáři