středa 16. listopadu 2011

22. výročí

Přeju Vám krásný 17. listopad - 22. výročí svobody v Čechách.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ano souhlas,ČR je od pádu kominusmu svobodná.
Když už máme tu svobodu slova tak si dovolím něco říci:při výuce o právech,právních normách atd.co se teď učí u nás,by neuškodila nějaká objektivita.
Vaše učení na mě působí opravdu neobjektivním dojmem,připadá mi to,jako kdybyste říkala toto:Právní systém v demokratických státech je ten nejlepší,v nedemokratických,jako jsou Arabské státy,Čína atd je špatný,všude by to mělo být nejlépe jako v USA.
Prostě vychvalujete ty ideály demokracie ale vůbec neukážete pohled z druhé strany.Jako např.když jsme měly aktualitu o tom že ženy v SA budou mít volební právo,tak jste řekla že konečně budou mít volební právo a že je to dobře.
Studenti by si měly vytvořit svůj vlastní názor,jak jste již říkala když jste nás učila o asertivitě atd a zvláště při takovýhle tématech by to učitel takhle neměl podávat-je to v jistém stylu prosazování jednoho názoru,což právě dělali ti komunisté.
Podle mého názoru byste neměla ukazovat svou zaujatost k demokracii.Když už máme aktuality z nedemokratického světa,jako např.Arábie,mohla byste říct,jak to např.cítí Arabové.Pokud víte,tak např. ženy se v Arabském světě zahalují dobrovolně.Jejich zákony jsou ovlivněny učením Mohamedovým,které je prezentováno v Koránu.A když už jste četla Bibli,jak jste nám už řikala,tak doufám že jste četla i Korán(zvláště vy jako učitelka ZSV byste měla) a nebo o něm alespoň něco víte,a kdybyste nevěděla nic o Koránu,opravdu doufám že víte něco o jejich zákonech,viz.Šaría,a o jejich mentalitě,která je jiná než naše.
Takže,když už si říkáme něco o nedemokratických zemích a právech v nich,je špatné učit to z pohledu našeho demokratického světa.
Děkuji za přečtení(člověk XX z V5.A)

Čerbová Kristýna řekl(a)...

Tak za prvé mě trochu mrzí, že "když už máme tu svobodu slova", jak píšete, že se ani neumíte podepsat, nerada odepisuji do anonymity, sama se neschovávám.

Nikdy jsem neřekla, protože si to bohužel ani nemyslím, že západní demokracie jsou ty nejlepší...Ani se nepouštím do podrobných analýz jiných systémů, neb je znám pramálo.
Takže se klidně ozvěte přímo, o co konkrétně jde, ať to můžu vysvětlit, což udělám velmi ráda - dotazy přímé moc často nejsou...
Co je špatně na tom, že ženy mohou volit? Teď nechápu...
Studenti by si měli vytvořit určitě svůj názor, to je moje hlavní zásada - proč se neozvete v situaci, kdy to podle Vás tak není??? To je docela slušné obvinění, které mě dost mrzí. Možná jen nerozumím, opravdu vystupte z davu, bude to lepší.
Pokud mě chcete srovnávat s komunisty, tak tam ale raději zůstaňte...
Nevím, jak se cítí Arabové, znám je bohužel dost málo na to, abych mohla jasně říct, jak se cítí a jak "to" cítí... ale ráda se nechám poučit!
Korán znám trochu, Bibli také trochu, četla jsem oba texty, ale nebudu si hrát na odborníka.
Nechápu ještě jednu věc: každou hodinu Vás vybízím k referátům o věcech, které vás zajímají - proč to nevyužijete: já si nikdy nehrála na to, že vím vše, naopak "vím, že nic nevím", jak řekl pan Sokrates. Vím, že všechny mé znalosti v tak širokém předmětu jsou velmi omezené, takže jsem všechno tohle obviňování vážně moc nepochopila, ale těším se, že mi to vysvětíte blíže...

Čerbová Kristýna řekl(a)...

Matěji, e-mailem mi přišel Váš článek-komentář, díky za něj, ale nevím proč - tady se nezobrazuje, možná se objeví později. Přesto díky. KČ

Pravidelní čtenáři