pátek 13. ledna 2012

E-knihy zdarma

Jak napsal Reflex před několika dny, nakladatelství Kosmas otevřelo 4. listopadu prodej e-booků, elektronických knih a hned vzápětí bylo možno si je kdesi na internetu stáhnout - tato informace se objevila ve známé reflexovské rubrice Never more a také ji "vyhrála"...
Možná proto e-knihkupectví Kosmas uvolnilo řadu e-knih zcela zdarma ke stažení.

Množí se reklamy na českou verzi e-Reading, které lákají na lepší kompatabilitu formátů, ale opak je pravdou, technicky je (oproti čtečce Kindle) E-reading už teď dost zastaralá.

Soutěží, kde jedním z témat literární části je život se čtečkou, se množí, viz také nástěnka ve škole na 2. podlaží... (připomínám vaši letošní účast v některé z nich:-)

Na webu Reflexu se před Vánoci také objevila první elektronická kniha - dostupná rovněž zdarma ke stažení. Zajímavé "vánoční" povídky, místy "lehce ujeté" nabízejí např. Ondřej Neff  - krom prostoru reflexu je povídka Tichá noc, svatá noc dostupná např. přes web hyena.cz a dále Tereza Boučkouvá (její "ježíček" je nejen vtipný, ale také rozmilý) a další.

Začátek Neffovy mini akční e-povídky:
"O tom, že zastřelí Ježíška, se Santa Claus s Dědou Mrázem dohodli u baru pražského hotelu Diplomat...."

 Více v článku "Nesnesitelná lehkost e-čtení".
(Pod podobným názvem také článek a diskuse na portálu RVP)

Knihy tištěné, papírové sice stále nejsou a snad nebudou překonané, nicméně obzory se prostě dále a dále otevírají, což je vždycky dobré :-)

Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři