neděle 23. října 2011

Ivan Klíma 4/11

Máme možnost hostit jednoho z největších současných českých spisovatelů, pana Ivana Klímu, a to v pátek 4. listopadu.

V rámci studentského klubu se akce uskuteční 5. a 6. hodinu v učebně P 21, přednostně pro třídy V6A a 3.B, zůstává 20 míst pro další zájemce:
vedle sborovny budou viset další informace včetně zápisového archu, kam se v případě zájmu (a po domluvě s vašimi vyučujícími toho dne) závazně zapište a podepište.

Kdo by si chtěl přečíst něco od Ivana Klímy předem, doporučuji především jeho poslední knihu Moje šílené století I, II (zažil a na vlastní kůži i duši okusil, co to byly oba diktátorské režimy v naší zemi, nacismus a komunismus) nebo cokoli jiného:-)

Z jedné internetové minirecenze:
Zatím nejlepší kniha o 20. století, vtipná a přitom dovede přiblížit onu dobu takovým způsobem, že cítíte všemi smysly tehdejší atmosféru. Laskavé literární dílo. Oba díly by mohly být nepovinnou literaturou a zároveň určitě povinnou pomůckou pro učitele dějepisu na ZŠ a SŠ a hlavně učňovských oborech. Hlavně ten první díl - prožívání mládí a pak koncentrák... Stačilo by místo dějin 20. století postupně během tří či čtyř let předčítat v hodinách občanské nauky či dějepisu jednotlivé kapitoly a mladí by vše lépe pochopili, je to navíc napínavé, vtipné - kde je to možné být vtipný - s ohledem na situaci -a skvělou češtinou napsané.
(http://www.kosmas.cz/recenze/uzivatele/146228/moje-silene-stoleti)

Mám vyřídit také srdečné pozvání na předchozí večer - čtvrtek 3/11 do klatovského Hi-Fi klubu, kde se také, v 19:00 uskuteční setkání s Ivanem Klímou.

03.11.11 , 19:30HiFi klub Klatovy
MOJE ŠÍLENÉ STOLETÍ  -  IVAN KLÍMA
Setkání s předním  a v současnosti nejpřekládanějším českým spisovatelem,
držitelem řady významných literárních cen,
nejen nad jeho stejnojmenným a netradičně pojatým životopisným dílem.
V závěru večera autogramiáda.
(Zapsal: HiFï Klub Klatovy, 23.10.11)



 

Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři