pondělí 19. března 2012

Týden Charty 77

Literární soutěž pro studenty!

Z portálu Moderní dějiny:

Vážení učitelé, studenti středních a vysokých škol, portál Moderní dějiny spolu s organizátory Týdne Charty 77 vyhlašují literární soutěž.

Téma zadání zní: Podepsal/a bys Chartu 77? Proč ano, proč ne?
Tři autoři nejlépe hodnocených textů budou odměněni dotykovým tabletem EasyPad 740. Mediálním partnerem soutěže jsou Lidové noviny.

Vyhlášení soutěže: 14. března 2012
Ukončení soutěže: 14. dubna 2012

Text v rozsahu jedné normostrany zašlete do 14. dubna na soutez@charta77.eu Texty vyhodnotí odborná porota sestavená Petruškou Šustrovou. Hodnotit se bude obsah, přínos textu do společenské diskuse a stylistická úroveň textu.

Tři autoři nejlépe hodnocených textů budou odměněni dotykovým tabletem EasyPad 740 na slavnostním předání v Praze za účasti signatářů Charty 77. Tři nejhodnotnější práce budou navíc uveřejněny na www.lidovky.cz a nejlepší text v Lidových novinách.

Vážení učitelé, rádi bychom Vás požádali o informování svých studentů a jejich případné zapojení do soutěže. V průběhu tohoto týdne zveřejňujeme na vzdělávacím portálu Moderní dějiny texty a metodické materiály k tématu normalizace a Charty 77. Využijte 35. výročí Charty 77 a zkuste této občanské iniciativě historického významu věnovat jednu vyučovací hodinu..
S pozdravy organizátoři Týdne Charty 77 a redakce Moderních dějin.

Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři