čtvrtek 26. dubna 2012


Ještě jedna ukázka...
Bohužel tu nejsou vidět mé korektorské značky, jen závěrečné komentáře...

Obyvatelé virtuálního světa (světů)

Jistě to znáte, s někým se seznámíte, ještě před třemi lety byste ho požádali o telefonní číslo, nyní jen stačí otázka: „Jsi na Faceboku??“ Facebook je fenomén dnešní doby, kdo není na této sociální síti, jako by nebyl ani ve skutečné realitě. To si spoustA mladých lidí myslí, avšak není to zdaleka pravda. Obyvatelé tohoto „modrého“ virtuálního světa se dobrovolně vzdávají svého soukromí. (Jistě) – generazilace, lepší „možná“ i ve vašem okolí znáte páry, kteří se kvůli Facebooku rozešli, lidé kteří měli problém v práci nebo ve škole kvůli obsahu svých profilů.
Avšak na druhou stranu lidé se díky sociálním sítím vídají, seznamují se a podobně. Hodně lidí poznalo i svojí vzdálenou rodinu a díky internetu jsou v kontaktu.
Bohužel i zde se najdou lidé, kteří využívají naivity ostatních obyvatel tohoto virtuálního světa. Je již odhaleno mnoho případů, kde se domluví dva neznámí lidé na osobní schůzku. Bohužel ne vždy to dopadne dobře. Proto byste měli vždy dávat pozor na to, s kým jste v kontaktu a rozhodně nechodit na osobní schůzky s cizími lidmi.
Facebook vyvíjel Mark Zuckerberg jistě s dobrým úmyslem, musíme však být opatrní, aby se funkce tohoto světa nezměnila v náš neprospěch.

Honzo, jádro (tematické) dobré, kritéria 2A, 2B, 3A i 3B šílená..., útvar jakž takž, ale max 1 nebo 2 body za 1B,1A asi nejlepší, ale také se odchyluje...k povrchnosti.
Velmi povrchní až banální text – i na to je hodnotitelská tabulka... Navíc mnoho chyb...
UFFF






Vyšší tresty pro opilé řidiče!!

Vážení...,
jmenuji se J. S. a jsem předseda o.s. Vyšší tresty pro opilé řidiče. V posledních 4 letech zbytečně vyhaslo 230 lidských životů díky řidičům pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek. Nejvyšší trest pro řidiče, který způsobí nehodu pod vlivem, je 5 let ( stejně jako za sdílení filmů na internetu) .
Naše občanské sdružení vydalo petici, kterou do dnešního dne podepsalo 80 000 lidí. Mezi hlavní body patří např. Ztrojnásobení doby trestu při havárii se smrtelným nebo těžkým zraněním, zvýšení prevence - více silničních hlídek, plakáty a hlavně předcházení těchto trestných činů- přednášky na středních školách. JEN POPIS... Nejvíce opilých řidičů jsou muži v rozmezí 21-25 lety, to jsou kluci, kteří vycházejí ze střední školy, mají silná auta, malé zkoušenosti a nemyslí „o den dopředu“ a nedělá jim problém řídit plné auto z diskotéky domů.
Tímto Vám zasílám průvodní dopis k naší petici, společně s podrobně popsanými návrhy změn, nového trestního zákoníku.
HONZO, TO JSTE SE NEPĚKNĚ VYZUL – PRÁVĚ O TOM, CO ZMIŇUJETE V POSLEDNÍ VĚTĚ, MĚL BÝT TENTO TEXT!!! TO BY BYLO 0 BODŮ ZA 1A !!! POZOR NA TO!!!
Není žádný požadavek.

Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři