úterý 5. července 2011

Prázdninová (NEPOVINNÁ!) četba

Anonym mě právě upozornil na to, že jsem slíbila vyvěsit nabídku četby.

Zdůrazňuji, že Vaše volba z nabídky knih je dobrovolná, povinný je pouze počet knih přečtených za školní rok - krom maturitních ročníků (8 knih) platí pro ostatní minimum 10 knížek. Protože právě probíhá léto (i když to tak nevypadá), tu máte seznamy pro nižší a vyšší úroveň maturitní zkoušky aneb NÚ a VÚ.

Nabídka je to velmi stručná a řada z Vás si stěžovala na tak omezený výběr už během minulého školního roku. Seznam pro NÚ je teď ještě stručnější, proto se, myslím, zaměřte na nabídku četby pro VÚ. Ale to je pochopitelně jen na vás...

Tak jak se určitě budou ještě drobně měnit pravidla státní maturity, především po organizační stránce, bude se doufám měnit i nabídka četby a to doufám tak, aby v ní byla zastoupena mimořádná literární díla z posledních 40 let - ta nám zatím na "plachtě" chybí.
Přispět k tomu budete moci doufám i vy - a to tak, že na to budete upozorňovat. Já totiž vypadám zřejmě dost nevěrohodně, když tvrdím, že studenti chtějí číst zajímavé knihy (čímž nemyslím jen ty nejnovější) - většina lidí je toho názoru, že studenti nic číst nechtějí a už vůbec ne knihy...:) - takže je to taky dost na vás!

Tak vybírejte, čtěte a napadá mě, že pokud opravdu něco zajímavého přečtete (a nemusí to být jen z nabídky četby do školy), zkuste o tom stručně SEM napsat. Cokoli, nemusí to být kompletní podvojný deník:-), i když třeba by to bylo užitečné...:-)

Příště o Goodreads aneb o sdílení knih a hlavně čtenářských zážitků :-)

Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři