neděle 3. června 2012

2b - DALŠÍ KOMENTOVANÉ SLOHY


Eutanázie
Eutanázie znamená z řeckého V ŘECKÉM překladu ,,dobrá smrt“. Označujeme tím dobrovolný odchod ze života za pomoci lékařů. Téma eutanázie JE ŘEŠENO se řeší už od 18. století. (Kdy) se stále ptáme??? , zda tím člověku pomůžeme, a nebo mu sebereme naději na plnohodnotný život ČI PLNOHODNOTNOU SMRT...
Z pohledu právních úřadů v České republice je eutanázie trestníÝ čin, pokud je k dobrovolné smrti pacient naveden či donucen někým druhým. Z pohledu etického je eutanazie ukončení trápení, bolesti a útrpnosti nemocného člověka.
DĚLEJTE ODSTAVCE
Eutanázie má tři formy a to pasivní, aktivní a neaktivní. Pasivní forma znamená, že pacient vysadí předepsanou léčbu, čímž se pomalu blíží ke smrti. Aktivní forma nám ukazuje stejný účel, ale na základěALE V TOM SMYSLU, že pacinet začne brát více léků. Třetí neaktivní forma je odpojení člověka od přístrojů, které ho držely na živu. Všechny formy končí stejně a to smrtí. Máme přeci každý právo na ZPŮSOB, jak zemřít?
Kde berou,BEZ ČÁRKY ale lidé jistotu, že se pacient, který je v komatu,KÓMATU  neprobudí? Zde musí být odborným lékařem potvrzeno, že pacinet i po probuzení nebude žít plnohodnotný život, bude jakkoli NĚJAK postižený - (MEZERY PŘED A ZA POMLČKOU fyzicky či psychicky. A bude odsouzen na ústavní léčbu K ÚSTAVNÍ LÉČBĚ - POZOR NA PŘEDLOŽKOVÉ VAZBY.
Většina pacientů, kteří jsou odkázáni jen na život na lůžku a mají trvalé bolesti ČÁRKA by možná rádi uvítali možnost dobrovolného ukončení jejichSVÉHO!!! života. Důstojný a pokojný odchod ZE SVĚTA, NEBO nebo ne? Kdy je dobrovolná smrt vysvobozením z nevyléčitelné nemoci?
Tento způsob smrti je povolen pouze v Nizozemsku, Belgii, Švýcarsku, Washingtonu a nově i v Oregonu.
Tímto tématem se zabývají generace již od 18. století a stále není vyřešeno.

OPĚT SE JEDNÁ O ÚVAHU, ALE NE O TEXT ODBORNÝ...

Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři