sobota 2. června 2012

E...2B


eutanázie
eutanázie, nebo také smrt z milosti je velice častou otázkou širé ŠIROKÉ!!!veřejnosti. Mnozí???KDO JSOU TO „MNOZÍ“? tvrdí, že je to vražda a že je to nepřípustné, jiní??? zase tvrdí, že když člověk trpí a není spOkojen se životem, tak má právo ho ukončit ČÁRKA a jsou i tací, kteří schvalují eutanázii pouze za určitých podmínek a mezi ty se řadím i já.
POZOR DAVIDE, TYTO FORMULACE ZAČÁTKU ROZHODNĚ NEPATŘÍ DO OFS...


Ale již semJSEM nastínil (JEŠTĚ JSTE NIC NENASTÍNIL)problematiku práva na život, či na smrt. Právo na život existuje, je známé každému, ale o právu na smrt se nikdy nic nepsalo a mnozí tvrdí ČÁRKA že z morálního hlediska je eutanázie hříchem (POUZE NĚKTERÉ OKRUHY MORÁLKY PRACUJÍ S TÍMTO POJMEM...MÁTE NA MYSLI KŘESŤANSKOU MORÁLKU? PAK JI ZMIŇTE, POKUD NE, PAK NIKOLI.), jelikož si člověk život sám nedal, nemůže si ho také vzít, ale já bych si dovolil tomuto tvrzení namítnout, člověk si život nedal, ale dostal ho, dostal ho od svých rodičů ČÁRKA – POMĚR DŮSLEDKOVÝ a tudíž je jeho! Rodiče jsou za něj odpovědni ODPOVĚDNÍdo odmnácti OSMNÁCTI???let jeho věku, to by měl být věk, kdy člověk dostává rozum a může již za svůj život nést plnou zodpovědnost a nakládat si s ním, BEZ ČÁRKY podle vlastního uvážení TADY TO USEKNĚTE, SOUVĚTÍ JE UŽ TAK DOST NESROZUMITELNÉ, NAVÍC STÁLE NEODBORNÉ...a takJAKO , jako má člověk právo žít, tak má právo i na to určit ČÁRKA za jakých podmínek bude žít, respektive nežít. Krommě KROMĚ!!!práva ??? NEVÍM, CO TÍM MYSLÍTE? PŘEFORMULUJTEje dalším velkým problém určit, kdy to je a kdy už není život,TEČKA Je obrovské množství chorob, úrazů a životních situací, které na člověku zanechají trvalé A mnohdy fatální následky, ale jak určíme, zda jsou tato postižení taková, že se již nejedná o důstojný život? Neurčíme! A to z jediného důvodu, každý si pod pojmem důstojný život představí něco jiného, a proto bych tato uvážení nechal čistě na jednotlivci a jeho lékaři, ale to lze pouze v případech, kdy je JDE, řekněme jednoduše O utrpení, očekávánoOPĚT SE ZTRÁCÍM – ZJEDNODUŠTE VĚTY PŘÍPADNĚ PŘEFORMULUJTE! a nebo je známá ZNÁMA možnost, že by mohlo nastat. Uvedu příklad: Vážně nemocný člověk s vjedomímVĚDOMÍM!!!, že jeho nemoc je neléčitelná a smrt pomalá a bolestivá ČÁRKA by se měl na celou situaci podívat realisticky a konzultovat se svím SVÝM!!! lékařem možnost eutanázie,MEZERAale v době, kdy bude nesoběstačný upoutaný na lůžko ČÁRKA bude mít velké bolesti a bude nevyhnutelná blízká smrt, pak je zbytečné (OPĚT NEROZLIŠUJETE VLASTNÍ NÁZOR OD GENERAZILACE... jeho utrpení prodlužovat a naopak by bylo vhodné jej zkrátit. Ale jak s lidmiJAK S LIDMI CO??? (JEDNAT?HOVOŘIT? JAK PŘISTUPOVAT K LIDEM?...), kteří nic netuší a nečekají? Myslím (NEMYSLETE V ODBORNÉ ÚVAZE TAKTO EXPLICITNĚ, TY MYŠLENKY TU MUSÍ BÝT PODÁNY FORMOU ARGUMENTŮ – NEPOMŮŽOU SLOVA „MYSLÍM“ - NAVÍC O TO NEJDE..., že by bylo vhodné zavést možnost, aby každý dospělí DOSPĚLÝ!!! člověk měl možnost napsat něco, jako závěť, ve které by uvedl ČÁRKA za jakých okolností by si přál žít a za jakých nikoli. (NEEXISTUJE TO UŽ?)Příklad : Člověk musí pro přežití podstoupit operaci mozku, při které dojde k trvalému poškození, člověk ztrácí soběstačnost, rozum, pohyb, je tedy závyslí ZÁVISLÝ!!!na druhých osobách a umělé výživě, by měl ve své ,, závěti´´ napsáno, že za takovéto podmínky nechce žít, pak by byla na místě eutanázie. Pak je velmi dyskutováno DISKUTOVÁNO!!!
DAVIDE, DÁL UŽ NEOPRAVUJI, TO JE HRŮZA... tzv. umělé držení při životě, tam je velice obtížné určit, zda je to vratné či nikoly, ale tady by bylo vhodné zvolit poměrně radykálnější způsob a držet pacienta jen po dobu, kdy je šance ještě velká, ale po několika letech, kdy nebyl zaznamenán žádný pokrok, bych také zavedl eutanázii. Kdy je eutanázie nevhodná? To je případ spíše sebevražd, kdy člověk při psychických slabostech, když se naskytne v situaci, kdy si myslí, že již nemůže dál, dochází k psychickým chorobám, tak lze většinou s pomocí odborníka pacienta uzdravit.
Eutanázie je vlastně pomoc člověku, ale ten by si měl sám zvolit zda ji chce, či nikoly NIKOLI!!! a lékař konstatovat, zda je tato pomoc na místě, a proto zastávám názor, že eutanázie ano, ale za určitých podmínek a někdo už by na nich měl začít pracovat.


MÁTE CO ŘÍCT, TO ROZHODNĚ, ALE POZOR NA GENERALIZACE, POZOR NA NEODBORNOST, POZOR NA CHYBY (PROJDĚTE SI SLOHOVKU PO DOKONČENÍ MINIMÁLNĚ 2X A ZAMĚŘTE SE PŘEDEVŠÍM NA VĚTNOU INTERPUNKCI!!!)


POZOR NA NEUVĚŘITELNÉ CHYBY, ZA TOTO BY BYLA 5, U MATURITY NEJVĚTŠÍ PROBLÉM PAK KRITÉRIUM 2a, 3a, 3b A 1B!!!
3A – SYNTAX – ČASTO ZCELA NESROZUMITELNÉ FORMULACE...VIZ KOMENTÁŘE UVNITŘ TEXTU.


DAVIDE A ZAPNĚTE SI NA VAŠEM PC AUTOMATICKÉ OPRAVY, VŽDYŤ TENTO TEXT JE PŘÍMO VRAŽDOU PRO ČEŠTINÁŘE!!!! :-(


Žádné komentáře:

Pravidelní čtenáři